SUNTALAM NEDİR,MDF LAM NEDİR,FARKLARI NELERDİR?

SUNTALAM NEDİR,MDF LAM NEDİR,FARKLARI NELERDİR?

Suntalam, günümüzde “modern mobilya üretiminin bir parçası” olarak tanımlanabilir. Sunta işlemeli mobilyaların maliyetli olduğu bir dönemde, suntaya duyulan şüphe her zaman vardı. Ancak günümüzde, “suntalam” gibi özel kaplamalar ile suntanın zayıf yanları güçlendirilmiş, daha dayanıklı ve şık mobilyalar üretilebilmiştir.


Sunta, yonga levhalarının sentetik reçine ile birleştirilmesi ve ısıl işlem ve basınç uygulanması sonucu elde edilen bir malzemedir. Suntalam ise, sunta üzerine özel su geçirmez ve yanmaz özelliklere sahip bir kaplama uygulanmasıyla elde edilen malzeme olarak bilinir. Bu kaplama sayesinde suntalam, daha dayanıklı hale gelir ve çeşitli renk ve model seçenekleri sunar. Suntalamın kalitesi, kullanılan sunta malzemesinin kalitesine bağlıdır. Diğer ahşap malzemelere göre daha dayanıklı ve maliyet açısından daha ekonomik olmaları nedeniyle mobilya sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.


Suntalam, mobilya üretiminde kaplama malzemesi olarak da kullanılabilmektedir. Özellikle mutfak dolapları, gardırop kapakları ve masa yüzeyleri gibi yerlerde kaplama olarak tercih edilen suntalam, çeşitli dekoratif kaplamalarla kaplanarak estetik bir görünüm elde edilmesini sağlar.


Aynı zamanda ses yalıtımı ve yalıtım amaçlı olarak da kullanılabilir. Zemin döşemelerinde, duvar panellerinde ve tavan kaplamalarında yalıtım malzemesi olarak kullanılan suntalam, ses yalıtımı sağlar ve enerji tasarrufu yapılmasına yardımcı olabilir.


MDF Lam ise, MDF temelli bir malzeme olup yüzeyinde melamin kaplama bulunur. Sonuç olarak, suntalam ve MDF Lam gibi malzemeler, modern mobilya üretiminde önemli bir yere sahiptir ve daha dayanıklı ve şık mobilyaların üretilmesine katkı sağlar. Fakat suntalam, hem fiyat-performans açısından MDF Lam’dan daha çok tercih edilmektedir.